Študijsko-solidarnostna olimpiada

Kaj dobiš, ko združiš učenje in veselje, solidarnost in kopičenje denarja, pomoč in olimpijsko vzdušje?

Pravilni odgovor se glasi: študijska-solidarnostna olimpijada.

In kako izgleda ta ideja v praksi?
Ko se odločiš, da boš vsaj uro svojega časa namenil učenju in ničemer drugem (beri: mobitelu, cimru, revijam in podobnim motečim dejavnikom J), greš v učilnico, kjer se zagrizeno lotiš dela. Po uri ali več zbranega učenja, izpolniš »evro« (za vsako uro en evro), ki ga odvržeš v zbiralno skrinjico. Ure učenja oz. zbrani evri se nato seštejejo, sodelujoče javne ustanove in podjetja pa nakažejo enako vsoto pravega denarja, ki je namenjen izobraževalnim projektom v Angoli, Kamerunu, Ekvadorju in Haitiju.
Namen študijsko-solidarnostne olimpijade je namreč zavzetost in solidarnost za pomoč drugim.  Vsak dijak, ki je sodeloval v tej olimpijadi, je z vsako uro učenja prispeval 1 evro. Da to za nas ni bil noben problem, kažejo končni rezultati, na katere smo tudi letos ponosni! Odziv dijakov za sodelovanje je bil namreč tolikšen, da smo v mesecu dni skupno zbrali kar 1695 evrov. V projekt pa se je vključilo skupno kar 163 dijakov in dijakinj.
Projekta smo se v Domu Janeza Boska letos zagrizeno lotili že drugič. Sam projekt pa so zasnovali in z njim pričeli v Španiji, kjer ga izvajajo že osmo leto v kar petnajstih državah. Z letošnjo olimpijado smo tako tudi mi pripomogli k izboljšanju šolanja mladih na Haitiju in v Angoli.

o piškotkih © Dom Janeza Boska 2010

izdelava spletne strani