Arhiv novic

Predbožični večer - še v pisni obliki. :)

četrtek, 23. 12. 2010 | Avtor: Neža Verdinek
|

Pa je za nami - božičnica namreč! Fotografije so zgovorne, opaziti je mnogo nasmejanih obrazov, ki v pričakovanju zro v jutrišnji večer, ko k nam kot majhno in nebogljeno dete prihaja Odrešenik.

Fazani so pripravili odličen program, kasneje so poskrbeli, da je okusna hrana prišla izpod pridnih rok naših kuharic in kuharja na mize in potem naprej ... :)

Po večerji smo najprej zapeli zdravico, se sprehodili po jedilnici s kozarcem v roki in nazdravljali prijateljem, kasneje smo se zavrteli v hitrih in nekoliko počasnejših ritmih klasičnih plesov in kot zadnji uradni del božične večerje je sledilo opazovanje veličastnega ognjemeta na nogometnem igrišču.

Verjetno se sprašujete zakaj sem zgoraj zapisala "uradni del božične večerje". Po ognjemetu smo se odpravili v svoje sobe, da se v miru preoblečemo, dekleta odstranimo ves make-up, in se po napornem dnevu čimprej odpravimo spat. Toda naše zatopljeno in zaspano razmišljanje o topli postelji je prekinil zvok kitare in ubranih mladih glasov. Iz sosednje sobe sem zaslišala Saro: "Ej, ej, na štengah pojejo, pejmo še mi!" In smo šle. Petje na stopnicah po božični večerji je postalo tradicija. Prijeten je občutek, ko se zberemo in sproščeno zapojemo, pozabimo na vsakdanje skrbi in živimo le za tisti trenutek, za trenutek, ko smo zadnjič v koledarskem letu skupaj in uživamo v skupni družbi.

Zaključili smo nekaj po enajsti uri zvečer in spat odšli večinoma utrujeni, a zadovoljni in veseli ter nekoliko bolj pripravljeni na Njegov prihod ...

o piškotkih © Dom Janeza Boska 2010

izdelava spletne strani