Arhiv novic

DBT - Predstavitev vzgojnih skupin

ponedeljek, 14. 02. 2011 | Avtor: Borut Stramšek
|

Nekega lepega dne so me vzgojitelji povprašali, če bi sodelovala v komisiji na DBT. Kratico sem že razumela, kaj točno se bo dogajalo, pa mi še ni bilo čisto jasno. Pa sem sprejela.

Naloga, ki se mogoče v začetku še ni zdela tako nemogoča, je postajala z vsako predstavitvijo vzgojne skupine bolj taka. Inovativne zgodbe, ki ste se jih domislili popolnoma sami, ali pa ste preoblikovali kako malo bolj poznano zgodbo in ji dali svoj edinstveni pečat. Nikakor mi ni žal, da sem prišla, ker so bile vse predstavitve vzgojnih skupin res odlične. Imena, himne, plakati in pa sam splošni vtis vaših predstavitev … Vsakič znova me je navdušilo kaj drugega. Ampak na koncu izbrati tisto najboljšo, to se mi je zdelo popolnoma nemogoče. In ko smo se skupaj z Janezom Potočnikom in Blažko Merkac znašli v sobi, iz katere smo morali priti z imeni zmagovalcev, se je prvih nekaj minut vsake toliko zaslišal le kak vzdih, kako nemogoče je to razvrščati. A po svojih najboljših močeh smo to storili. Ponekod enotni, ponekod zelo različnih mnenj, saj imajo »vsake oči svojega malarja«. Seštevek je razkril razvrstitev. Veselili smo se skupaj z zmagovalkami Šibicami, obenem pa nam je bilo vendarle težko, saj smo se zavedali, da ste prav vsi vložili veliko svojega časa, truda in idej.

Ostaja pa kategorija, ki je nismo ocenjevali, saj je nastopila nekoliko kasneje. Področje, ki se ga nikoli ne meri v popolnosti izvedbe, originalnosti ideje in sporočilnosti predstavitve. Pa je vendar področje, ki veliko pove o vsakem izmed nas. Znati sprejeti »poraz« in privoščiti zmagovalcem. Morda jim »celo« čestitati in se veseliti z njimi. V tej kategoriji je bil »poraz« (vsaj v mojih očeh) veliko večji. Sprašujem se, kaj bi na to porekel Don Bosko …

Katarina Mohar

o piškotkih © Dom Janeza Boska 2010

izdelava spletne strani