Arhiv novic

In že je marec. :)

nedelja, 06. 03. 2011 | Avtor: Neža Verdinek
|

Morda si bo kdo mislil, da se pri nas nič ne dogaja ... Temu ni tako, le nekoliko smo pozabili na bloganje. ;)

Dogaja(lo) se (je) marsikaj. :) Pred počitnicami smo 3. A in C poslali na Pohorje in menda so se imeli sneženo, katansko, pogovorno, super, fino, fajn. Na popotovanje na Štajersko čakamo še 3. B, ki se tja odpravljamo čez manj kot 48 ur. :)

Maturanti so verjetno že zapisali svoje odločitve glede študija in želimo jim, da bi se njihove želje uresničile in da bi bil trud, ki ga vlagajo, če ne že prej, ob vpisu na fakultete, poplačan. :)

Pevke in pevci vadimo, pojemo, drilamo, vežbamo ... pesmi za skupni koncert s Škofijsko klasično gimnazijo Ljubljana, Gimnazijo Antona Martina Slomška Maribor in Škofijsko gimnazijo Vipava, na katerem bomo nastopili kot združen zbor z orkestrom in tako sooblikovali program na Dobrodelnem koncertu Slomškove ustanove, ki podpira dijake in študente iz socialno šibkejših družin. Prisluhnete nam lahko v nedeljo, 27. marca 2011 v večernih urah (ki so nam zaenkrat še neznane :)) v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. :) Program bo pester in zanimiv, zato pridite, nas poslušajte in z nakupom vstopnice podprite Slomškovo ustanovo!

Izšla je tudi letošnja druga številka našega časopisa Še en Preblisk, ki ponuja pester izbor branja, navdušuje z recepti za kuharje in slaščičarje (ter lačna usta ;)), pošilja pozdrave iz porodniških dopustov, popisuje parčke na naši šoli, razpravlja o politiki, nam približuje svetnike in še mnogo več. Menda se pri Katarini še dobi kakšen izvod. ;)

Ja, ko imamo kaj časa, se včasih tudi (malo) učimo ... ;)

V domu poteka DBT - Don Boskov turnir, v katerem se punce in fantje preizkušamo in tekmujemo v različnih igrah - remij, 4 v vrsto, namizni nogomet, zračni hokej, prosti meti na koš, ... Še nekaj časa bo verjetno trajalo, da odigramo vsi vse, potem pa sledi zaključek DBTja. In po domu se že sliši, da se dijakinje in dijaki sprašujejo, katerega gosta (znanega športnika) nam bodo letos pripeljali ... :)

Zgodilo pa se je še nekaj pomembnega ... :) :) :) :) Naša vzgojitelja Veronika in Luka sta med počitnicami postala mamica in očka! :) Na svet je prijokal pravi mali lepotec Benjamin, ki smo ga še posebej veseli v 7. in 1. VS, vendar je veselje čutiti po celem domu ... Dragi Planinčki, naj vam bo v troje lepo! :)

Vstopili smo v mesec marec, čas, ko se prebuja narava, ko sonček že prav prijetno greje in med drugim tudi čas, ko bo treba "finiširat" ... Bodimo veseli in zadovoljni, stisnimo zobe in z mislijo na prijeten jutri danes delajmo dobro. :)

o piškotkih © Dom Janeza Boska 2010

izdelava spletne strani