Arhiv novic

UPATI SI!

torek, 01. 01. 2013 | Avtor: Bernardka Rupnik
|

Pregledovanje zadnjih novic na domovski strani ... glej no, bivša maturantka piše, da ... In me zadane, kot strela z jasnega! No, pa dajmo! V svoji fazanski navdušenosti in neizkušenosti samo zgrabim svinčnik in skušam ujeti misli na papir, da pogumno objavim svoj prvi blog.

 

Ko sem že začela, pa skupaj spravim vsaj nekaj branja vrednega. Zato sem izbrala temo, ki se mi zdi primerna za začetek novega koledarskega leta. V tem sestavku želim namreč postaviti pred vesoljni svet (no dobro, pred dom Janeza Boska) vprašanje: Kdaj si zadnjič naredil kakšno stvar prvič? Sama sem namreč vabilo k pisanju bloga videla kot izziv, ki se mu je nemogoče upreti. Neznana sila me je spodbudila naj ukrepam.

 

Saj, če ugotovim, da je vse skupaj zanič in ne dosega blogerskega nivoja zadovoljivosti, lahko te besede zaprem v predal in pozabim nanje. Morebitni neuspeh pa me ne bo oviral, da me ne bi našel druga preizkušnja, ki bo odkrila moj skriti talent. V skrajnem primeru pa lahko tudi ugotovim, da mi je uspelo in sama pri sebi zrastem za dva centimetra.

 

Zdaj pa si na vrsti ti! Upaj si, ugrizni v vabo! Stopi iz temačnega kota na svetlobo in naredi nekaj, zaradi česar boš pomosen nase. Če ti ne uspe, se ne sekiraj, saj je tudi vsaka napaka za nekaj dobra. Če Krištof Kolumb ne bi šel v napačno smer, ne bi odkril Amerike. In nikar si ne misli, da ni več mogoče najti nobenega zanimivega izziva. Vsak dan se ti same od sebe ponujajo drobne priložnosti in odločitve. Vsaj enkrat izberi tisto nevsakdanjo. Tukaj mislim predvsem na preprosta dela, ki jih lahko narediš za bližnjega. Poskusi enkrat pozdraviti vsakogar, ki ga srečaš, zadrži nevljudno opazko o sošolcu, spravi v smeh zdolgočasenega cimra.

 

Ha, kar predstavljam si te pred ekranom, ko bereš tole, kot modri gimnazijec/gimnazijka in se misliš:

A zdaj bo pa piščanček (oz. fazanček) kuro učil?

Ampak resno mislim: Upaj si ... Živeti!

 

 

P.S.:

Včasih rabiš pa samo malo spodbude. Zato se zahvaljujem gospodični Veroniki Simončič za njeno povabilo k bloganju.

 

Barbara Švigelj

o piškotkih © Dom Janeza Boska 2010

izdelava spletne strani