Arhiv novic

STRUNA SE JE STRGALA …

nedelja, 28. 04. 2013 | Avtor: Mateja Ferenčak
|

V ponedeljek, 22. 4. 2013, zvečer smo Majcnovo dvorano zapolnili zdajšnji in bivši Želimeljčani, profesorji in še ostali, ki žal ne spadajo v te kategorije. Prišli smo, da bi preživeli večer ob uživanju v skladbah izvajalcev, ki jih sicer vsak dan srečujemo na naših hodnikih, tokrat pa so se predstavili na 18. Strgani struni.

 Pred nabito polno dvorano se je zvrstilo 10 pesmi. Nekaj jih je vabilo k smejanju: … Nasmej se v srcu, nasmej se naglas … Podari tem ljudem nasmeh … Svoboda moja tvoj je smeh …

Pesem, v kateri se je znašla vrstica: Prišel si na svet, da bi pustil pečat, je to tudi dosegla (vsaj v sedmi vzgojni, kjer smo jo prepevale še ves naslednji dan :). Nekaj posebnega je bila tudi skladba Presneta ta ljubezen, ki je zastopala glasbeno zvrst, ki se je na Strgani pojavila prvič sploh – narodno zabavna.

Deležni smo bili tudi nastopov obširnejših zasedb, od katerih je ena (s starejšim kadrom) pela: Gospod gradiš nam novi, boljši svet, kjer mir, pravičnost, vladala bo spet …, druga pa je … strgala struno.

Za romantiko na odru je bilo poskrbljeno, ko sta na vrsto prišli skladbi Zvezdni lesk in Sanje. V slednji  je bila tudi misel: Strmeti v prihodnost je lepše v dvoje. Zato sta nas skozi večer spretno popeljala dva voditelja: Janez Češarek in Gašper Čuk.

Večer smo zaključili z verzi: Lepo je bilo, za nič mi ni žal, mogoče grem, a občutek bo ostal …  

 

Pa še rezultati:

Po izboru strokovne žirije:

1. mesto: YAMAHA, SANKYO, SCHIMMEL: GREMO

2. mesto: Sång: Pečat

3. mesto: XIII: Nasmeh v srcu

 

Po izboru občinstva:

YAMAHA, SANKYO, SCHIMMEL: GREMO

 

Piše: Barbara Švigelj

Foto: Petra in Veronika

o piškotkih © Dom Janeza Boska 2010

izdelava spletne strani