Arhiv novic

Pri don Bosku v Ljubljani

torek, 14. 05. 2013 | Avtor: Mateja Ferenčak
|

Sreda, 8. maj: dan za don Boska. Ker še ni prišel do Želimelj, je velik del domovcev že šel k njemu v Ljubljano. Zanj smo pripravili tudi presenečenje: flash mob, ki smo ga odplesali na Pogačarjevem trgu. Čeprav je bila naša naloga predvsem sodelovanje pri plesu, pa se je na to sončno ljubljansko popoldne dogajalo še veliko drugih dejavnosti.

Najprej smo imeli generalko za flash mob na Rakovniku. Nato smo se odpeljali v center Ljubljanje in tam bolj ali manj sodelovali pri programu, ki se je že odvijal. Videli smo spretne cirkusante iz Skale, pustili prstni odtis na don Boskovem plakatu in v procesiji spremili don Boska na Pogačarjev trg, kjer smo tudi plesali. Po flash mobu smo se premaknili v frančiškansko cerkev in tam imeli nekaj časa program ob don Bosku samem. Sledila je še sveta maša v nabito polni cerkvi študentov, dijakov in drugih mladih (po letih in po srcu).

Zvečer … Pa je bilo tako: dva avtobusa Želimeljčanov v oranžnih majicah in z nasmehi na obrazu sta se vrnila v dom … da smo lahko sanjali o lepih stvareh in ko nas je sonce zbudilo, je bil na ustih smeh … Le zakaj? :)

 Barbara Švigelj

P.s. Na povezavi pa je še video dokaz o flash mobu: http://www.youtube.com/watch?v=pV0SenCuOn0

 

foto: Blaž Verhnjak

o piškotkih © Dom Janeza Boska 2010

izdelava spletne strani