Arhiv novic

Septembrski 'sedaj'

ponedeljek, 16. 09. 2013 | Avtor: Barbara Švigelj
|

Tale blog se ponuja kar sam od sebe: Napiši me! In ko se že začnejo pisati pompozne vrstice o novem začetku, novih priložnostih, novem učenju in še nadaljnje leporečenje o šolskem letu, ki je pred nami, si premislim.

Zakaj bi vedno pisala o tistem, kar bo, ali o tistem, kar je bilo? Saj je sedanjost popolnoma enakopraven čas, ki je poleg tega še edini, ki ga imamo zares na voljo.

In kaj so stvari, ki napolnjujejo tale 'sedaj'? To so kilogrami tone prtljage, ki dajejo vtis, da nameravam prevzeti naslov Želimlje 46 za stalno prebivališče. To je koruza, ki so jo kmetje že pospravili, fazani pa že pošteno občutili in – upam, da – vzeli za svojo. To so učbeniki, ki me skušajo prepričati, da jih nikakor še ne potrebujem. To so cimre, ki bodo po najboljših močeh poskrbele, da ne bo zmanjkalo večernih debat in (preglasnega) smeha. To so skupni, filmski in _______  (tukaj vstavi želeni pridevnik) večeri, ki tako lepo obarvajo domovsko življenje. To je spet četrtkovo čiščenje, ki sem ga med počitnicami takooo pogrešala … To so tisti spontani trenutki, ki so češnja na vrhu te septembrske  torte.

Ko sem hotela napisati sedanjost, sem se zatipkala in napisala joy. Mislim, da to pove vse …

o piškotkih © Dom Janeza Boska 2010

izdelava spletne strani