Arhiv novic

Devetnajsti avgust?!

petek, 19. 08. 2011 | Avtor: Neža Verdinek
|

Ja, že!

 

12. 6. sem zapisala, da se do počitnic še kaj oglasim(o). No, kot vidite se nisem držala svoje obljube, zato se bom danes poskušala odkupiti... Na blog sem se spomnila, ko sem iz predala v svoji pisalni mizi potegnila seznam učbenikov, ki jih potrebujem za četrti letnik gimnazije.

Počitnice so skoraj pri koncu (kar sicer ne pomeni, da ne bi še kaj skočili do Obale, ali pa v gore). Mislim, da smo jih vsi dodobra izkoristili. Marsikdo je okusil slanost morske vode, skočil na glavo in prečistil dihalne poti, ko ga je nekdo čisto nepričakovano poslal malo globje... :) Razglednic z morskimi pozdravi je letos prišlo kar nekaj. :)

Včeraj sem dobila prav poseben sms. Pisala je Veronika:

"2864! Jasno, sončno, js sm crkjena! Ta Triglav je pa vredn tega!"

Skupinica mojih sošolk in sošolcev se je namreč včeraj odpravila iz Krme v višine, da (p)ostanejo "ta pravi Slovenci". Kar nekaj nas je zaradi različnih razlogov kljub začetni navdušenosti ostalo v dolinah in kotlinah svojih domačih krajev. Pa drugo leto! :)

Mnogo dijakov GŽ je letošnje poletje preživelo aktivno-prostovoljno. Animiranje na različnih koncih in krajih naše lepe deželice je živo, marsikje pa smo lahko srečali tudi bivše dijake, ki so želeli v sebi obuditi otroka in hkrati narediti nekaj dobrega za otroke. :)

Zgoraj sem zapisala, da sem iz predala potegnila seznam učbenikov za četrti letnik. In Staneta sem morala poklicati, da je preveril, katere učbenike za tretji letnik mu še dolgujem... Sploh se me ni dotaknilo dejstvo, da bom prvega septembra četrtič pri sveti maši ob začetku šolskega leta in - verjetno -  zadnjič kot dijakinja. Dodobra sem se zavedla, da grem v četrti letnik, ko je Ana v sms-u zapisala:

"In kuko se kej počutte, gospodična budoča maturantka?! :P"

Moj Bog, takrat me je spreletelo!

Zadnje leto v Želimljah. Zadnje leto s sošolkami in sošolci, s katerimi se vsako leto boljše razumemo in se imamo fajn.

In potem sem pomislila: zadnje leto matematike! :) Juhej! (Dan je nenadoma postal lepši.) Zadnje leto zgodovine, ki je sicer zanimiva, jo je pa težko spravit v glavo, osemkrat na leto po 15 - 20 strani (pisanih ročno po nareku profesorja).

In zmagala je dobra volja ter pozitivizem. Pa ne zaradi matematike in zgodovine ter mnogih drugih stvari, ki jih nisem omenila, pač pa zato, ker vem, da bodo prijateljstva ostala in se nadaljevala tudi po tem, ko bomo ponosni maturantje julija 2012 prevzeli maturitetna spričevala in odhiteli vsak po svoje... :)

Do takrat pa je še dobrih 10 mesecev in še se bomo brali! :)

Uživajte počitnice, kolikor jih pač še je! :)

o piškotkih © Dom Janeza Boska 2010

izdelava spletne strani