Arhiv novic

Sprejem fazanov 2011

torek, 27. 09. 2011 | Avtor: Borut Stramšek
|

 

 

Pa smo ga dočakali. Najboljše, najlepše, najprivlačnejše, najbolj utrudljivo, najčudovitejše, najlegendarnejše FAZANIRANJE 2011! Letos so se maturanti še bolj potrudili in nam ga pripravili celo v dveh delih.

Prvi del je prišel na vrsto že takoj po prvem spoznavnem večeru domovskih fazanov in takrat so nas res ujeli nepripravljene (za razliko od nočnega). Najprej so nas naučili svojih imen in če si kdo imena ni zapomnil, ga je na sebi nosil še cel naslednji teden. Ta večer so tudi prvič poskrbeli, da smo se jim zaobljubili. Potem pa je prišel Klemen in nihče od fazanov si niti mislil ni, da je bila jeza nad maturanti zaigrana.

Ko smo torej končno šli spat, je bil naš spanec izredno slab, ker smo vsi pričakovali nov napad. Ampak to noč ga nismo dočakali. Prav tako ne naslednjo. V četrtek zvečer pa je bil filmski večer in na začetku je bila Don Boskova soba polna dijakov, na koncu filma pa so bili vsi 'maturantski' stoli prazni. In spet si noben od fazanov ni znal razložiti zakaj (da o koruzi čez dan in ropotu čez noč sploh ne govorimo). In tako smo bili sredi noči, ko so nas pregnani maturanti prišli zbudit, povsem presenečeni in začudeni. V našem 'slow motion' stanju smo si torej nadeli prevleke za povšter na glavo in se v maturantskem spremstvu sprehodili do telovadnice, kjer so sledile ponovne zaobljube, pobiranje koruze, ples, karaoke, veeeliko teka in telovadbe in za konec prijetno dišeč tuš (po dolgotrajnem ugotavljanju nam je prišlo na uho, da je le ta poleg vode vseboval še nekaj sladkorja, kisa …). Po tako napornem fazaniranju smo zmatrani in željni tuša prišli do sob, ki pa so medtem spremenile svojo navadno podobo. Notri nas je čakala ogromna količina časopisa in koruze, kopalnica je bila okrašena z zobno pasto, za piko na i pa je bilo po sobi nekaj prijetnih dišav, ki so prijetno delovale na naše nosove. Tako se je naslednji dve uri odvijala čistilna akcija in na koncu se takorekoč ni več splačalo spat. In prišel je novi dan in z njim fazaniranje vozačev.

Fazaniranje 2011 je bilo brez dvoma najboljše fazaniranje do zdaj in za to gre vsa pohvala in zahvala našim MATURANTOM, brez katerih mi fazani ne bi bili to, kar smo.

Natalija Selšek

 

o piškotkih © Dom Janeza Boska 2010

izdelava spletne strani