Arhiv novic

Božičnica

sobota, 24. 12. 2011 | Avtor: Neža Verdinek
|

"Dvorana se je napolnila in luči so ugasnile," je zapisala Veronika.

In na odru so se zaslišale znane besede iz evangelija. V silhueti smo lahko videli Marijo in Jožefa, ki sta položila Dete v jasli.

Trije predstavniki letošnjih fazanov, so nam simoblično prikazali, kakšni so njihovi vikendi in nam dali sporočilo, da  Jezus pirhaja, da nas razsvetli in nam vlije upanja. Na koncu so se vsi poklonili Jezuščku v jaslih, kakor nekoč trije modri. Tudi oni so prišli na oder Majcnove dvorane in prinesli mire, zlata in kadila.

Zaključili smo s pesmijo Sveta noč - v en glas.

Nato smo se preselili v domske prostore, kjer je v jedilnici, ki je bila zelo lepo okrašena, že dišalo po slastni večerji, ki so nam jo pripravile kuharice.

Za začetek smo se posedli in počakali fazane, ki so v dveh kolonah prišli v jedilnico s prižganimi svečkami in razsvetlili temo jedilnice ter prebrali nadaljevanje odlomka iz evangelija.

Naredili smo še križ, prosili za blagoslov in na mizo so fazani prinesli bogato obložene pladnje.

Ob večerji smo poklepetali, se nasmejali in fotografirali, nazdravljali. Ob koncu pa zapeli še zdravico in se sprehodili po celi jedilnici ter voščili vsem sodomvcem in sodomovkam.

Po dolgem, a prijetnem nazdravljanju pa smo se spet posedli in nadaljevanje večera so v vajeti vzeli predstavniki maturantov.

o piškotkih © Dom Janeza Boska 2010

izdelava spletne strani