Arhiv novic

Božičnica: program

sobota, 03. 01. 2015 | Avtor: Mateja Ferenčak
|

23. december 2014, dan, na katerega so se fazani pripravljali že tedne prej s 'skrivnimi' sestanki, izdelovanjem dekoracije in darilc ter vajami v Majcnovem.

Ta dan pa smo se v vznemirjenem pričakovanju začeli pripravljati tudi ostali … Po ženskih vzgojnih so šibali likalniki in kodralniki las, sposojal se je nakit in preizkušale so se petke. Vse do 18:00, ko smo se v sijaju elegantnih oblekic, kravat in metuljčkov zgrnili v Majcnov dom.

Tam so nas čakali fazani, ki so nam skozi igro prikazali, kako različne družine praznujejo božič. Zgodbo so spremljale prisrčne glasbene točke.

Kot vsako leto je sledila slavnostna večerja, pa nagovor ravnatelja doma in maturantov ter nazdravljanje z vsemi prisotnimi … Končno je prišel na vrsto še manj formalen del večera: ples.

Malo po deseti uri smo tretarji vse povabili v atrij, kjer smo ob romantičnem siju svečk na oknih zapeli Božično drevo. Petje do poznih ur se je nadaljevalo na toplem v don Boskovi sobi.

Ko smo se vrnili v sobe, nas je čakalo še zadnje prijetno presenečenje prvošolcev: snežne krogle za spomin na ta večer …

Na koncu pa samo še HVALA vsem, ki ste pripravili in izvedli tako lep večer!

 

Barbara Š.

 

o piškotkih © Dom Janeza Boska 2010

izdelava spletne strani