Arhiv novic

Poslednji ponedeljek v 4. VS

torek, 26. 05. 2015 | Avtor: Mateja Ferenčak
|

Navsezgodaj zjutraj so nas naše vrle fazanke že na jutranjih molitvah polepšale z venčki, spletenimi iz bršljana in ivanjščic, ki smo jih morale nositi ves dan. Po pouku smo se vse skupaj odpravile na potep skozi štiriletne spomine po Želimljah. Čakalo nas je malo morje izzivov, nalog ter zabavnih idej. Potovanje smo zaključile v Klarini sobi ob poslovilnem govoru ter s tradicionalno poslastico četrte vzgojne - smartisi in smetano.

Nič hudega sluteč smo bile maturantke prepričane, da je s slovesom konec. Nadaljevale smo naš običajen ponedeljkov dan ... 

Potem pa so nas zvečer, sredi učnih ur, fazanke nenadoma poklicale v skupni prostor. Nevedoč, kaj se dogaja, smo se po hodniku sprehodile skozi romantičen špalir dišečih svečk in vrtnic, v skupnem prostoru pa so nas pričakale elegantno oblečene naše ljube fazanke, ki so nam zapele čudovito poslovilno pesem, tej pa so sledili govori, polni čustev in lepih spominov. Ni treba posebej poudarjati, da je bil večer poln smrkanja, robčkov in solzic. Toda da ne bi izzvenel tako žalostno, smo ga nadaljevale z darilci, tem pa je sledila še prava pojedina izpod spretnih prstov naših fazanskih kuharic. Naše skupno bivanje v četrti se morda res izteka, toda za vse večne čase nas bo povezovalo skupno leto, ki smo ga preživele kot sosede, cimre in prijateljice!    

Veronika in Sara

o piškotkih © Dom Janeza Boska 2010

izdelava spletne strani