Arhiv novic

Telefooon zvoni!

četrtek, 05. 03. 2015 | Avtor: Mateja Ferenčak
|

V času, ko ima vsak svoj mobilni telefon in ga uporablja kadar mu srce poželi, se sprašujem, zakaj imamo v vzgojnih skupinah stacionarne telefone?

Seveda, telefoni se uporabljajo za telefoniranje (precej logično, mar ne?), poleg tega pa so v zadnjem času še prikladen pripomoček za zdolgočasene šaljivce, ki si odmor popestrijo s klicanjem v drugo (ne 2., ampak drugo) vzgojno.

Po izčrpni raziskavi (intervjujem s Petrom Končanom) sem izvedela, da so telefoni prisotni že od začetka gimnazije, ker v Želimljah pač ni javne govorilnice, s katero bi v 'starih časih' (sploh ne tako daleč nazaj) dijaki lahko kontaktirali domače. Mobilni telefon pa je bil tako in tako luksuz, ki si ga ni mogel privoščiti prav vsak. Takrat so zato imeli svojo 'kodo', ki so jo vtipkali pred klicanjem in tako se je beležil čas njihovega telefoniranja, da so ob koncu meseca dobili spisek svojih telekomunikacijskih stroškov.

Zdi se mi, da bi se marsikdo lahko veselil, da lahko kadarkoli pokliče domače in mu ni treba na hodniku vzgojne jamrati domačim …

Barbara Švigelj

o piškotkih © Dom Janeza Boska 2010

izdelava spletne strani