December v našem domu

Kakšen je december v našem domu?

Sprva je december študiozno naravnan, v šoli nas namreč čaka še nekaj ocenjevanj. Še dobro, da nas je za trdo delo nagradil Miklavž. Obiskal nas je na Miklavževanju, ki so ga pripravili maturantje, temu pa je sledil še ples. Miklavž nas je opomnil, da je december dobrodelen. Zato nas lahko decembra vsake toliko najdete na dislocirani enoti – na Prešernovem trgu v Ljubljani in v njegovi okolici, kjer s srčnim petjem in igranjem zbiramo sredstva za dijaški sklad za pomoč dijakom v stiski.

December je Marijin. Na predvečer praznika njenega brezmadežnega spočetja smo bili vsi domovci pri skupni sveti maši v župnijski cerkvi. December je seveda tudi adventen. Povabljeni smo na adventne kateheze, izdelujemo adventne venčke, obiskujemo zornične svete maše in se spominjamo, koga ali kaj sploh pričakujemo.

In ta razmislek nas opomni, da je december Božji. Da bomo Božji prihod na Zemljo praznovali, kot se spodobi, bomo pred odhodom na počitnice pripravili težko pričakovano gala Božičnico.  Praznovanje, polno veselja. Seveda je december vesel. Toda ne (samo) zaradi dobrih večerij, ne (samo) zaradi eksponentno naraščajočega števila razlogov za obdarovanje, niti ne (samo) zaradi cheesy božičnih pesmi, niti ne (samo) zaradi preživljanja časa s tistimi, ki so nam blizu, temveč tudi (in predvsem) zato, ker med nas prihaja Odrešenik.

Vse to in še več je december v Domu Janeza Boska.

 

 

  • Najnovejši prispevki

  • Arhivi

  • Kategorije

  • Meta

  • Skip to content