Enota Rakovnik

Spletna stran Enote Rakovnik: Dom Janeza Boska Rakovnik – Don Bosko Rakovnik

 

Salezijanci v Želimljem mladim že 25 let zagotavljamo primerno okolje za vsestranski razvoj skozi srednješolsko obdobje. To uspešno vzgojno tradicijo smo prenesli in oplemenitili tudi na Rakovniku. Po don Boskovem zgledu se želimo prednostno posvetiti fantom in dekletom iz poklicnih šol, dobrodošli pa so tudi drugi, ki obiskujejo srednje šole v Ljubljani.

Prizadevamo si, da bi bilo življenje v dijaškem domu bolj podobno življenju v družini kot v internatu. Zato želimo fantom in dekletom ponuditi prostor, kjer se bodo počutili doma, ter okolje, kjer bodo lahko razvijali spoštljive prijateljske odnose. Omogočamo primerne pogoje, ki mladim pomagajo uspešno opraviti šolanje ter nato tudi najti sebi primerno zaposlitev. Želimo zagotoviti varen in zdrav prostor za mladostnike, zato pri nas ni prostora za fizično in verbalno nasilje. Mladim želimo zagotoviti pogoje za celosten razvoj – s tem namenom ponujamo veliko možnosti za športne, glasbene in druge aktivnosti, ki pomagajo k zorenju v odgovorne in vsestransko zrele osebnosti.

Smo katoliški dijaški dom, zato se trudimo, da bi v mladih prebudili tudi duhovne vrednote, ki jim bodo pomagale osmisliti njihovo življenje.

Dopoldanski čas je v domu mirno in ni posebnih dejavnosti. Popoldanski čas je namenjen učenju in razvedrilu. Dijaki se z vzgojitelji skupaj zbirajo tudi pri obrokih, igri in večerni molitvi. Dijaki se lahko posebej sprostijo v salezijanskem mladinskem centru Rakovnik ter raznih delovnih akcijah. Dijaki se po dogovoru lahko udeležijo tudi dogodkov v okviru matičnega dijaškega doma v Želimljem ali salezijanske ustanove na Rakovniku.

Skip to content