“Don Bosko …

… don Bosko, vzklikamo ti oče mladih,” je v mesecu januarju redno odmevalo po želimeljskih hodnikih (saj ne, da je sicer kako drugače). Zakaj? Ker smo praznovali praznik svetega Janeza Boska, ustanovitelja reda salezijancev. Teden prej smo praznovali tudi god svetega Frančiška Saleškega, po katerem je don Bosko poimenoval red, ki ga je ustanovil. Z našimi duhovnimi očeti v mislih smo pripravili januarski duhovni večer, organizirali svetopisemski maraton.

Kaj se je še dogajalo nedavno? Šli smo smučat! Zadnji vikend januarja smo preverjali nabrušenost naših robnikov na smučiščih Nassfeld in Gerlitzen. 

Že cel mesec poteka tradicionalni don Boskov turnir, v sklopu katerega dijaki tekmujejo v različnih ti. malih disciplinah (biljard, ročni nogomet, zračni hokej, štiri v vrsto in še in še).

Prav tako smo organizirali dan odprtih vrat. Imeli smo dva klubska večera oz. plesa. Pri nas je potekalo regijsko tekmovanje v odbojki za Domijado. Udeležili smo se glasbene in lončarske delavnice. Skratka: pestro.

Odvija se že februar. Sedaj so pred nami mini počitnice, kmalu zatem pa še ta prave maxi počitnice. Potem pa gre spet zares. Tako s šolo kot z obšolo. Vztrajno se že namreč bliža predstavitev vzgojnih skupin v sklopu don Boskovega turnirja. O tem pa prihodnjič.

  • Najnovejši prispevki

  • Arhivi

  • Kategorije

  • Meta

  • Skip to content